Zonder jou is er geen wij!

Ga jij ook voor een warme wij?

Het armoederisico bij personen met een handicap is bijna dubbel zo hoog als bij de doorsnee bevolking. Uit cijfergegevens blijkt dat 1 op 4 personen met een handicap in armoede leeft. Het is niet alleen een kwestie van weinig geld. Armoede betekent vaak ook minderwaardigheid, weinig zelfvertrouwen, angst, verhoogde kans op ziekte, leugentjes om bestwil, …  Het sluit mensen uit van een sociaal leven en contact met de samenleving. Dit is nochtans de voedingsbodem voor een gezond en gelukkig bestaan. Onze vereniging speelt hierin een belangrijke rol. Daarom zetten we hierop in. We willen de samenleving informeren en sensibiliseren.

De komende periode zullen er heel wat ‘acties’ plaatsvinden. Regionale acties waarbij we effectief op straat komen om het armoede bespreekbaar te maken bij voorbijgangers, interviews met tips in Handiscoop, nauwe samenwerking met armoedeorganisaties, infoavonden en prikkelmomenten…Maar hier stopt het niet.

In kader van dit thema schreef Timo Descamp een lied voor KVG, met de boodschap: Zonder jou is er geen wij. Iedereen kan iets betekenen inde strijd tegen armoede. Een klein gebaar maakt al een groot verschil. Sociaal contact en een sociaal netwerk is mede nodig om uit een situatie van armoede te komen. Maar vaak is het net het sociaal contact dat het eerst wordt opgegeven om te besparen op de uitgaven.

Bekijk onze videoclip hier en deel het met de ruime samenleving. Zo krijgen ook mensen met een handicap in armoede de kansen die ze verdienen.

Ga jij ook voor een warme wij?
Deel onze videoclip op Facebook!