Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Google Meetsessie – Bewegen met Feldenkrais 🧘🎥

3 december 2021 @ 19:00 - 20:30

Gratis

PASS ACTIEF Antwerpen organiseert

Feldenkrais:

Met kleine eenvoudige, trage bewegingen gaan we onze hersenen resetten, waardoor er plaats komt voor beter bewegen, rustiger, relaxer bewegen en leven. Door onze bewegingen te optimaliseren, gaan we ons ‘zijn’ optimaliseren. We gaan een sessie over ademhaling doen. We gaan geen nieuwe technieken leren, het gaat over het doen van bewegingen om onze hersenen en zenuwstelsel te leren wat een meer optimale manier is van ademen. Door mee te doen gaat er verbetering optreden, automatisch, door minder te proberen te presteren tijdens de sessie, zal je meer resultaat hebben. Het is een goede methode voor mensen met autisme om spierspanningen aan te pakken.

Wat heb je nodig? Een matje of je doet de bewegingen mee in je bed als een matje te hard is. Je zet de camera op jezelf of niet, dat kies je zelf.
Enkele kussens of handdoeken kan je ook nodig hebben tijdens de sessie om extra onder je te leggen als ondersteuning.
Zorg dat je gemakkelijk kan liggen, niet gestoord wordt en je armen rond je kan uitstrekken als je ligt. Zorg ook voor een aangenaam klimaat, dus de nodige verwarming op en goed gekleed zodat je comfortabel en warm aan de sessie kan beginnen.
Het niveau van de sessie is ZEER laag, het gaat niet om de moeilijkheid en het presteren. Iedereen kan het, want je doet enkel wat makkelijk is voor jou. Het is individueel.

Waar? Bij jouw thuis achter de smartphone, tablet of computer. Link naar google meet videocall wordt je doorgemaild na inschrijving.

Voor wie? Deze activiteit is toegankelijk voor mensen met ASS of een vermoeden van ASS, familie, partner en vrienden.

Inschrijven? Vóór 2 december 2021 (Max 10 deelnemers), stuur een mail naar passactiefantwerpen@hotmail.be

Geef aan:

  • jouw gsm-nummer
  • geboortedatum en handicaps
  • opmerkingen of tips ivm activiteiten
  • of je wil lid worden van de geheime facebook groep Pass-Actief-Antwerpen

Bijkomende info:

  • Deelnemen is op eigen risico, PASS Actief Antwerpen heeft geen ongevallenverzekering afgesloten voor deze activiteit. Uw familiale verzekering dekt onze activiteiten.
  • Indien je graag reclame maakt voor PASS kan je een folder ontvangen. Je kan vragen of je ze mag omhoog hangen bij bibliotheken, sociale organisaties, begeleiders, bij je thuis, …

Gegevens

Datum:
3 december 2021
Tijd:
19:00 - 20:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Online
Copyright © 2022 KVG Antwerpen-Mechelen — WordPress-thema ‘Uptown Style‘ gemaakt door GoDaddy